Theater De Meervaart

Theater De Meervaart

Theater De Meervaart is vanaf dit seizoen het groenste theater van Amsterdam!

Minder c02 uitstoot

Deze zomer investeerde Theater de Meervaart in duurzaamheid. Het pand werd aanzienlijk aangepakt met de ambitie om 40% minder C02 uit te stoten dan voorheen. Daarmee is De Meervaart het groenste theater van Amsterdam! Dankzij een lening van het Duurzaamheidsfonds van de Gemeente Amsterdam kan in totaal ruim 6 ton in duurzaamheid worden geïnvesteerd.

Lichtplan

Het maakt het mogelijk voor De Meervaart om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Installaties werden de afgelopen maanden vernieuwd en aangepast. Het gebruik van gas, elektriciteit en water gaat vanaf nu drastisch omlaag en De Meervaart gaat zelf energie opwekken en terugwinnen!
Bij deze verbouwingen ding het bijvoorbeeld om het plaatsen van nieuwe verwarmingsketels en zonnepanelen. De luchtbehandeling van de theaterzalen werd ook aangepast, waardoor minder energie verloren gaat aan het verwarmen en koelen. Ook zijn gloei-/halogeenlampen in het pand vervangen door LED-verlichting. De Meervaart greep meteen de kans aan de foyer te voorzien van een nieuw lichtdesign in samenwerking met lichtontwerper Coen van der Hoeven. Het theater is met deze aanpassingen en updates helemaal voorbereid op een groene toekomst!

Meer info over het theater + het seizoen? Check de site!

Leave a Reply

Your email address will not be published.